Cubispray Eco

Onze Cubispray Eco is een akoestische isolatiespray met een fijne cellulosevezelstructuur. Het voordeel van deze stof is zijn natuurlijke aanblik én ecologische karakter. Hij ontstaat namelijk bij het recyclingsproces van papier wat op zijn beurt bijdraagt aan de bescherming van het milieu. Hij heeft de fijnste korrel binnen de Cubispray productlijn en is van nature grijs.

milieuvriendelijk

duurzaamheid

Eco Grey

Medium Grey

Dark Grey

Eco Black

Type spuitwerk

Uw Expert in Akoestisch Spuitwerk

Cubispray® Eco is een naadloze akoestische spuitpleister en kan op praktisch elkenormale constructie-ondergrond (beton, gipskarton, pleisterwerk, hout, metaal) gespotenworden.

Een ander voordeel van Cubispray Eco is zijn hoge weerstand tegen schimmelvorming, z’n hoge brandwerendheid en uitstekende geluidsabsorptie. Maar het belangrijkste is dat zijn ecologisch verantwoorde oorsprong en anti-allergische eigenschappen een gezond microklimaat vormen in de met dit product geïsoleerde ruimten.

Toepassing: Kantoren, recepties, conferentieruimtes, theaters, kerken, collegezalen en traphuizen. Het is een akoestische pleister met een grove, maar regelmatige cellulosekorrel. Dat wil zeggen, hij heeft een geordende korrelstructuur. Hierdoor heeft hij een karakteristieke aanblik. Daarom wordt deze pleister vaak gekozen door architecten die houden van een origineel ontwerp.

Achtergrondinformatie

Parameters en toepassing

Onze producten bevatten lichtgewicht, geluidswerend spuitwerk. Dat wordt aangebracht op wanden en plafonds. Aan de massa wordt een speciale kleefstof toegevoegd, waardoor het product niet alleen beter hecht, maar ook brandwerend en vochtbestendig wordt. Het is aan te brengen op oppervlakken met alle soorten structuur (oftewel zowel glad als reliëf). Het resultaat is een stevige akoestische laag met de juiste, gekozen dikte.

Onze akoestische producten hebben zeer hoge geluidsabsorptie-coëfficiënten. De uiteindelijke testresultaten zijn vooral afhankelijk van het type ondergrond waarop ze worden aangebracht.

Ondergrond en afwerking Eco
Door de speciale, gepatenteerde lijm kan dit product op vrijwel alle soorten ondergrond worden toegepast (hout, metaal, beton, gipsplaten, piepschuim, glas, enz.) Er zijn maar een paar uitzonderingen waarop eerst een primer moet worden aangebracht.

Deze spuitpleister wordt na afloop afgespaand oftewel gladgestreken, zodat we een gladder oppervlak krijgen, zowel op muren als op plafonds.

Cubispray Eco Absorptieresultaten

In de tabel ziet u de absorptieresultaten van Cubispray Eco

Absorptieresultaten 125 Hz 250 Hz 500 Hz 1000 Hz 2000Hz 4000Hz NRC αw
18mm 0,09 0,22 0,55 0,81 0,99 1,00 0,65 0,55
28mm 0,13 0,44 0,80 0,96 1,02 1,04 0,81 0,75
35mm 0,15 0,58 0,97 0,96 0,99 1,07 0,88 0,90

voorbeeldtoepassingen

Foto’s van onze projecten

Bekijk ook onze andere producten

Uw Expert in Akoestisch Spuitwerk

Cubispray Jeans

Cubispray Light Grey en Cool White

Cubispray White en Natural White

Share This