Cubispray Eco Jeans

Duurzame akoestische isolatie van gerecyclede spijkerbroeken

17 juli 2019

Waarom akoestische isolatie?

In veel verschillende situaties is goede akoestische isolatie is een must. Goede akoestiek is iets dat geassocieerd wordt met concertzalen en studio’s maar geluidsdemping is ook in andere situaties belangrijk. Sosnowski Acoustical Finishing kent de wereld van akoestische isolatie als geen ander. Onder de naam Akuson zijn wij voorbereid op elke situatie en zorgen wij voor de juiste geluiddempende en geluidsabsorberende materialen.

Een oplossing voor geluidsoverlast op kantoor

Mensen worden op kantoor steeds sneller afgeleid door lawaai. Stilte is een noodzakelijk element als u wilt dat u medewerkers geconcentreerd en efficiënt kunnen werken. Voorkom daarom geluiden die een bron kunnen zijn van overlast en ruis. Akoestische isolatie helpt u om uw werkruimte te beschermen tegen storende geluiden en galm binnen de werkruimte(s). Bovendien hebben ook uw directe buren daar baat bij en kunt u zo mogelijke klachten over overlast voorkomen.

Rust en stilte voor de gasten van uw hotel of restaurant

Akoestische isolatie is ook een must in de horecabranche. Mensen verlangen naar rust en een ontspannen sfeer. Akuson zorgt ervoor dat uw restaurant een geluidsabsorberende wand heeft waardoor er geen geluidsoverlast is naar buiten toe. Laat bijvoorbeeld ook uw gasten goed slapen in uw hotel door de muren met geluiddempend materiaal te bekleden. Zo ondervinden de gasten in de verschillende kamers onderling geen geluidshinder van elkaar.

Duurzame akoestische isolatie van gerecyclede spijkerbroeken

Perfecte akoestiek voor bijzondere publieke ruimtes

Concertzalen en bioscopen hebben uiteraard ook baat bij een goede akoestiek. Ongestoord genieten van een spannende film of een sfeervol optreden is wat uw publiek verlangt en vaak zelfs verwacht. Akuson is daarom de ideale partner om de juiste akoestiek van uw ruimte te waarborgen. Wij zorgen dat het geluid binnen de zaal blijft. Daarbuiten ondervinden mensen geen last van lawaai. Zo ervaart uw publiek de perfecte geluidservaring tijdens een filmvertoning of een concert. Een logisch gevolg hiervan is bovendien positieve mond-op-mondreclame!

Dé specialisten op het gebied van geluidsdemping en geluidsabsorptie

Sosnowski Acoustical Finishing werd opgericht door Paweł Sosnowski die een leidende positie heeft binnen de akoestische isolatie branche. Onder de handelsnaam Akuson en met 17 jaar ervaring, weten wij als geen ander wat de meest effectieve methoden zijn voor geluiddemping, geluidsabsorptie en geluidsisolatie. Ons professionele team is samengesteld uit experts, elk binnen zijn/haar vakgebied. Wij zijn niet alleen actief in Nederland, maar hebben in meerdere Europese landen aan grote projecten gewerkt.  Zelfs in het verre Kazachstan hebben wij een mooie bibliotheek voorzien van topkwaliteit geluidsisolatie en onze klanten geholpen met uitstekende service.

Milieubewuste producten met een duurzaam karakter

Akuson weet hoe belangrijk het is om als bedrijf milieuverantwoord bezig te zijn. Wij zoeken daarom naar duurzame en innovatieve manieren om akoestische isolatie te leveren. Wij zijn ons ook bewust dat die moeten voldoen aan kritische eisen en milieuvriendelijk moeten zijn. Een van onze bijzondere methoden maakt daarom gebruik van denim. Wist u dat het materiaal waar spijkerbroeken van worden gemaakt, in gerecyclede vorm, perfect te gebruiken is als geluiddempend middel? Een versleten of kapotte spijkerbroek krijgt in onze Cubispray CubisprayJeans producten een nuttig en duurzaam tweede leven.

Van versleten jeans naar hoogwaardig geluiddempend materiaalDuurzame akoestische isolatie van gerecyclede spijkerbroeken

Oude spijkerbroeken worden weggegooid en zorgen voor veel afval. Zou het daarom niet mooi zijn als er toch nog een nuttige functie is voor dat materiaal? We moeten immers in deze tijden van toenemend milieubewustzijn namelijk niet alleen goed omgaan met grondstoffen, maar ook met afval. Akuson heeft daarom de Cubispray EcoJeans ontwikkeld op basis van gerecycled denim. Zo gaan we onnodige verspilling tegen en helpen wij mee aan een betere wereld waarin afval een tweede kans krijgt.

Cubispray EcoJeans: hoogwaardige en duurzame akoestische isolatie

De Cubispray EcoJeans is een geluiddempende akoestische pleister en is geschikt voor veel verschillende ruimtes. Het ecologische karakter is zeker niet van ondergeschikt belang. Door spijkerbroeken te gebruiken helpen wij het milieu ook een handje door afval te transformeren naar een nieuw en praktisch product.

Naast perfecte geluidsabsorptie ook resistentie tegen schimmels en insecten

Cubispray EcoJeans heeft veel goede eigenschappen. Deze vorm van denim-isolatie wordt gemaakt uit postindustriële spijkerstof en -katoen. Tijdens de bewerking wordt het resistent gemaakt tegen insecten en schimmels. Daarnaast bevat het geen stoffen die schadelijk zijn voor de luchtwegen. Een fantastisch duurzaam product dus met vele toepassingen en dat ook nog eens perfect werkt als geluidsisolatie.

Bijzonder extraatje: brandvertragend

Een mooie eigenschap van Cubispray EcoJeans is dat het een hoge brandwerendheid heeft. Dat maakt het ook nog eens een veilige optie voor als u een ruimte akoestisch wil isoleren.

Cubispray EcoJeans: een supergoede keuze voor uw ruimte

Cubispray EcoJeans zorgt voor een gezond microklimaat wegens de afwezigheid van schadelijke stoffen. U kunt met een gerust hart in een ruimte werken door de anti-allergische eigenschappen van het materiaal. Duurzame akoestische isolatie van gerecyclede spijkerbroeken

Akoestisch spuitwerk van de hoogste kwaliteit

De geluiddempende en geluidsabsorberende producten van Akuson worden door middel van een speciale kleefstof bevestigd aan de ondergrond van muren en wanden. Deze kleefstof heeft als voordeel dat allerlei soorten structuren voorzien kunnen worden van de beste geluidsisolatie. Zowel gladde oppervlakten als die met een duidelijk en uitgesproken reliëf. De stevige akoestische laag van Akuson is geluiddempend en geluidsabsorberend en de ideale keuze voor als u perfecte akoestische isolatie nastreeft.

Voor de juiste afwerking en details bent u bij ons aan het juiste adres

Ons team van ervaren geluidsisolatiespecialisten zoekt voor elke situatie de beste oplossing. Akuson helpt u met het opstellen van een degelijk plan om uw ruimte of object geluiddempend en geluidsabsorberend te maken. Wij gebruiken voor al onze klussen speciale gepatenteerde lijm die op vrijwel alle soorten ondergrond kan worden toegepast. Van hout tot gipsplaten en beton, maar ook voor bijzondere oppervlakten zoals metaal, piepschuim en glas. Wij voorzien alles van een geluiddempende laag zodat de ruimte perfect akoestisch geïsoleerd is en voldoet aan uw wensen.

Akuson houdt van uitdagingen

Indien een ondergrond moeilijk akoestisch is te isoleren zoeken wij naar een passende methode. Een primer wordt op de ondergrond bevestigd. Dat is een speciale grondlaag die geschikt is voor het specifieke oppervlak. Na afloop wordt deze afgewerkt met het akoestisch spuitwerk zelf: het afgesproken aantal lagen dat optimaal is voor uw ruimte, voor het ideale geluidsisolerende resultaat.

Geluidsisolatie die als beste uit alle tests is gekomen

Jarenlange ervaring heeft ervoor gezorgd dat wij de beste geluidsisolatie kunnen leveren aan onze klanten. Onze producten worden ook regelmatig getest zodat zij wij weten of ze voldoen aan de gangbare en afgesproken normen. Akuson scoort altijd hoog als de geluidsabsorptie-coëfficiënten worden gemeten. Daarmee behoort ons akoestisch spuitwerk en onze akoestische pleister tot de beste opties als het gaat om geluiddempende en geluidsabsorberende producten. Wij weten dus wat de meest effectieve en doeltreffende middelen zijn om uw ruimte van akoestische isolatie te voorzien.

Akuson gaat verder en helpt u mee tijdens het hele bouwproces

Onze expertise komt al in een vroege fase van het ontwerp en de bouw van pas. Indien nodig overleggen wij met de architecten en bouwers en helpen mee met het hele traject. Zo leidt Akuson u professioneel door het hele proces van akoestische isolatie heen. Wij kennen de wet- en regelgeving als geen ander en houden ons bezig met de technologische uitvoering. Door de ervaring die wij hebben opgedaan met grote en ambitieuze projecten zijn wij uitgegroeid tot een gewaardeerde samenwerkingspartner die keer op keer verwachtingen overtreft.

Neem contact met Akuson op voor informatie over onze producten en diensten

Wij helpen u graag verder bij al uw akoestische uitdagingen. Akuson geeft u ook professioneel advies zodat u weet waar u aan toe bent. Wij informeren u met plezier over onze unieke producten en diensten en u kunt ons altijd bellen voor een oriënterend gesprek. Wij gaan dan gelijk voor u aan de slag als de beste akoestische isolatie specialisten van het moment.

Cubispray Jeans

Cubispray Light Grey en Cool White

Cubispray Eco

Cubispray White en Natural White

Cubispray Comfort Plus

Cubispray ThermoJet

Ecologisch verantwoorde akoestische isolatie door gerecyclede kranten 

Share This