Ecologisch akoestische isolatie

Ecologisch verantwoorde akoestische isolatie door gerecyclede kranten

17 juli 2019

Voorkom ruis op kantoor

Uit onderzoek blijkt dat mensen op kantoor steeds sneller worden afgeleid. Stilte is een luxe geworden terwijl het juist een noodzakelijk element is voor een geconcentreerde en efficiënte werksfeer. Geluid is daarbij een bron van constante overlast en onnodige ruis. Akoestische isolatie is dé manier om te zorgen dat uw werkruimte wordt beschermd tegen overbodig geluid en ruis op de werkvloer.

Het nut van akoestische isolatie

Goede akoestische isolatie is een noodzaak in veel verschillende situaties. Bij goede akoestiek denkt u misschien aan concertzalen en studio’s maar geluidsdemping is ook zeker van belang in andere branches. Wij van Sosnowski Acoustical Finishing zijn kenners op het gebied van akoestische isolatie. Onder onze handelsnaam Akuson zoeken wij voor elke situatie de juiste geluiddempende en geluidsabsorberende aanpak.

Waarom akuson?

Uw gasten verdienen rust en stilte Ecologisch verantwoorde akoestische isolatie door gerecyclede kranten

Een andere groep die wij helpen met akoestische isolatie is de horecabranche. Niet vreemd als u bedenkt dat mensen vaak verlangen naar rust en ontspanning. Akuson zorgt ervoor dat een hotelkamer is voorzien van een geluiddempende wand waardoor uw gasten goed kunnen slapen (omdat ze mogelijk luidruchtige buren nauwelijks horen, omdat ook die in een door ons geïsoleerde kamer verblijven). Hetzelfde geldt voor cafés en restaurants. Met geluidsabsorberende materialen blijven alle geluiden binnen de muren van uw etablissement.

Publieke ruimtes verdienen een perfecte akoestiek

In een concertzaal of een bioscoop is een goede akoestiek een must. Het publiek wil ongestoord genieten van een sfeervolle film of een spetterend optreden. Wij zijn daarom de ideale partner om met u mee te denken over de juiste akoestiek van uw ruimte. Daarnaast zorgen we dat het geluid ook binnen de zaal blijft en dat mensen daarbuiten geen last ondervinden. Alles voor de perfecte geluidservaring of dat nu stilte is of juist muziek.

Akuson: experts op het gebied van geluidsdemping en geluidsabsorptie

Sosnowski Acoustical Finishing is een leidend bedrijf binnen de akoestische isolatie branche. Onder onze handelsnaam Akuson hebben wij een professioneel team samengesteld met uitgebreide kennis op het gebied van geluiddempende materialen en systemen. Onze eigenaar Paweł Sosnowski heeft 17 jaar ervaring en weet als geen ander wat de meest effectieve methoden zijn voor geluiddemping, geluidsabsorptie en geluidsisolatie. Akuson is niet alleen actief binnen de landsgrenzen. Wij hebben in verschillende Europese landen gewerkt aan grote projecten en onze klanten daarbij uitstekende service geboden.

Akoestisch spuitwerk
Onze productlijn

Milieubewust en ecologisch verantwoorde producten

Akuson gaat met zijn tijd mee en wij weten hoe belangrijk het is om als bedrijf duurzaam en milieuverantwoord bezig te zijn. Wij zijn daarom innovatief en zoeken naar de beste nieuwe manieren om akoestische isolatie te leveren die perfect werkt maar ook voldoet aan onze kritische eisen. Een van de vernieuwende methoden die wij hanteren is het gebruik van gerecyclede oude kranten als geluiddempend middel. Een eerlijk en duurzaam materiaal dat door onze Cubispray producten een waardig tweede leven krijgt.

Van oude krant naar het perfecte geluiddempende materiaal

Het zou zonde zijn als al die kranten bij het oud papier verder geen nut meer hebben. In deze tijden van toenemend milieubewustzijn is het belangrijk dat wij zo goed mogelijk met grondstoffen en materialen omgaan. Wij van Akuson vinden dat ook belangrijk en hebben producten ontwikkeld op basis van gerecycled krantenpapier. Wij helpen zo mee aan een betere wereld waarin afval een zo goed mogelijke tweede kans krijgt en onnodige verspilling wordt tegengegaan.

Cubispray pleisters voor de beste akoestische isolatie

Wij van Akuson vinden dat ook belangrijk en hebben producten ontwikkeld op basis van gerecycled krantenpapier. Deze stof heeft een natuurlijke aanblik en is daarom geschikt voor veel verschillende ruimtes. Daarnaast is het ecologische karakter zeker niet van ondergeschikt belang. Wij gebruiken papier dat is gerecycled en daarmee helpen wij het milieu ook een handje door afval te transformeren naar een nieuw en praktisch product.

Naast perfecte geluidsabsorptie ook weerstand tegen schimmel

Onze Ecogray-stuc akoestische pleister is een favoriet binnen onze Cubispray productlijn. Met de fijnste korrel die van nature grijs is heeft deze geluiddempende pleister een streepje voor op de rest. Een ander voordeel is de optimale bescherming die het product levert tegen schimmelvorming. Een mooi extraatje, maar dat is nog niet alles. Ecogray-stuc heeft ook een hoge brandwerendheid en dat maakt het ook nog eens een veilige optie voor als u een ruimte akoestisch wil isoleren. Uitstekende geluidsabsorptie dus met een oog voor het milieu en daarnaast schimmel- en brandwerend.

Ecogray-stuc de beste keuze voor uw ruimte

Ecogray-stuc zorgt voor een gezond microklimaat. Door het gebruik van ecologisch verantwoorde materialen die anti-allergische eigenschappen bezitten, kunt u met een gerust hart in een ruimte werken. Al onze producten bestaan uit lichtgewicht spuitwerk en worden door ons professioneel aangebracht op wanden en plafonds.

Akoestisch spuitwerk dat goed en secuur blijft zitten

Al onze geluiddempende en geluidsabsorberende producten worden door middel van een speciale kleefstof bevestigd aan het oppervlak van een ruimte. Voordeel van deze kleefstof is dat wij voor allerlei soorten structuren de beste geluidsisolatie kunnen leveren. Dat geldt voor gladde oppervlakten en voor die met een duidelijk reliëf. Wij zorgen voor een stevige akoestische laag met de juiste dikte die geluiddempend en geluidsabsorberend werkt.

Een oog voor de juiste afwerking en detail

Het team van ervaren geluidsisolatiespecialisten van Akuson weet wat het beste past per ruimte. Ze kunnen u helpen met het opstellen van een ideale aanpak om een ruimte geluiddempend en geluidsabsorberend te maken. Voor al onze klussen gebruiken wij speciale gepatenteerde lijm die wordt vermengd met de aan te brengen stof. Zo kan de pleister op vrijwel alle soorten ondergrond worden toegepast. Dat kan hout zijn, maar ook gipsplaten of beton. Ook voor speciale oppervlakten bieden wij een eenvoudige en doeltreffende oplossing. Zo kunnen wij metaal, piepschuim en glas voorzien van een geluiddempende laag zodat de ruimte perfect akoestisch geïsoleerd is.

Akuson is ook voorbereid op uitzonderingen

Indien een oppervlak lastiger is om akoestisch te isoleren zoeken wij naar een passende manier om dat voor elkaar te krijgen. Wij maken dan eerst een primer: een speciale grondlaag die goed hecht aan de specifieke ondergrond. Daarop komen vervolgens de lagen akoestische pleister op aangebracht voor het beste geluidsisolerende resultaat.

Als beste getest op geluidsisolatie

Met onze jarenlange ervaring weten wij hoe wij de beste geluidsisolatie kunnen leveren. Wij laten onze producten ook regelmatig meten zodat zij voldoen aan de gangbare en afgesproken normen. Uit de tests blijkt dat Akuson altijd hoog scoort op de geluidsabsorptie-coëfficiënten. Dat betekent dat ons akoestisch spuitwerk en onze akoestische pleister behoren tot de meest effectieve en doeltreffende middelen die u kunt gebruiken om uw ruimte van akoestische isolatie te voorzien.

Akuson denkt en bouwt mee

Wij overleggen indien nodig met bouwkundigen en helpen mee met het ontwerpproces. Met onze kennis leiden wij u door het hele proces van akoestische isolatie heen waaronder de wet- en regelgeving en de technologische uitvoering. Akuson heeft ervaring met grote en ambitieuze projecten en is een gedreven samenwerkingspartner die ú als klant vaak méér dan tevredenstelt.

Akoestische isolatie uitvoerders

Akoestische isolatie architecten

Akoestische isolatie beleggers

Neem contact met ons op voor al akoestische uitdagingen

Akuson helpt u graag verder met professioneel advies. Neem contact met ons op en wij informeren u graag over onze unieke producten en diensten. Ervaar zo een akoestische isolatie specialist die goede service levert en altijd voor u klaarstaat.

Ecologisch verantwoorde akoestische isolatie door gerecyclede kranten

Cubispray Thermojet

Cubispray Jeans

Duurzame akoestische isolatie van gerecyclede spijkerbroeken

Akuson

Share This