Akuson voor architecten

Hoe houdt u als architect rekening met de akoestiek?

15 augustus 2019

Architecten hebben de taak om op basis van de wensen van de klant een ontwerp aan te leveren van een gebouw of woning. Als ontwerper weet u dat dit meer inhoudt dan enkel een tekening op papier te creëren. Maar hoe houdt u als architect rekening met de akoestiek? Dit doet u door het overwegen van de vele factoren, waarmee u te maken krijgt met alle aspecten van het bouwproces. U onderhoudt contacten op allerlei niveaus, van aannemer tot gemeenteambtenaar. Uiteindelijk leidt dit tot het perfecte ontwerp, dat voldoet aan de wensen van uw klant en waarmee de uiteindelijke doelstelling van uw ontwerp bereikt wordt.

Zie ook een summiere samenvatting onder de volgende link:

Akoestische isolatie architecten

Onderschat het belang van een goede akoestiek niet

Het is bekend dat architecten met tal van lastige berekeningen te maken krijgen. Een gebouw of woning moet voldoen aan een flink aantal wettelijke eisen en daar moet u rekening mee houden. Heeft uw klant specifieke eisen, dan zult u moeten berekenen of deze eisen in uw ontwerp in te passen zijn. Een zeer belangrijk onderwerp is tegenwoordig de duurzaamheid van een woning of gebouw. Steeds vaker worden woningen en gebouwen zo duurzaam mogelijk gebouwd, waarbij zuinig en milieuvriendelijke verwarmen voorop staat. Onderdeel hiervan is de isolatie. Hoe goed kan een bepaalde soort isolatie in uw ontwerp worden toegepast? Ontwerpers besteden er veel tijd aan, om door middel van isolatie de woning zo zuinig mogelijk te maken. Maar hoe zit het met die andere vorm van isolatie, namelijk akoestische isolatie?

Waarom Akuson?

Akoestisch spuitwerk

De akoestiek is in elke situatie belangrijk

Bij akoestiek wordt vaak gedacht aan ruimtes waar geluid een hoofdrol speelt, zoals theaters, bioscopen en muziekstudio’s. Het spreekt voor zich dat als u zich als ontwerper bezighoudt met een dergelijk ontwerp, de akoestiek één van de belangrijkste onderdelen is waar u zich binnen uw ontwerp op richt. De praktijk wijst echter uit dat geluid en geluidsvoortbrenging bij andere ruimtes of gebouwen, helaas vaak over het hoofd wordt gezien. Niet voor niets worden er vaak in kantoorgebouwen naderhand maatregelen getroffen om de akoestiek te verbeteren. Ook in ruimtes waar het lijkt alsof geluid minder belangrijk is, kan dit achteraf toch een onderwerp van belang blijken te zijn. Vooral in grote ruimtes zal achteraf geprobeerd worden om galmreductie te bereiken, omdat dit naderhand toch tegenvalt. U kunt als architect daarom beter al tijdens het ontwerp rekening houden met de nodige akoestische maatregelen. Wij van Akuson zijn gespecialiseerd in het aanbrengen van geluidsisolatie. Wij kunnen u daarom ook voorzien van het nodige advies over hoe u het beste de akoestiek kunt verbeteren en toepassen in uw ontwerpen.

Wat voor Akoestische oplossingen biedt Akuson?

Wij bieden oplossing voor al uw akoestische problemen in de vorm van akoestisch spuitwerk. Hiervoor gebruiken wij diverse producten en technieken. Niet alleen zorgt dit akoestische pleister voor galmreductie, het zal ook voor een fraaie afwerking zorgen dat desgewenst in diverse kleurstellingen aan te brengen is. Ons pleisterwerk luistert naar de naam Cubispray en bestaat uit milieuvriendelijke cellulosevezels, gecombineerd met lijm. De structuur van de diverse soorten Cubispray kan bestaan uit een fijne korrel, middelgrote of grove korrel, afhankelijk van de toepassing en uw vereisten. Zo is Cubispray een product dat veel door ontwerpers gekozen wordt voor kantoorgebouwen, conferentieruimtes, kerken en trappenhuizen. Niet alleen bereikt u hier een uitstekende geluidsisolatie mee, de korrelstructuur zorgt ook voor een fraai aanblik.

Cubispray is geschikt op vele ondergronden

Cubispray van Akuson kan worden toegepast op vele ondergronden. Laat u als architect daarom niet beperken door het gebruik van bepaalde materialen. Cubispray kan onder meer aangebracht worden op ondergronden als piepschuim (polystyreen), beton, hout, metaal en gipsplaat. Sommige ondergronden moeten weliswaar een behandeling ondergaan, maar als de Cubispray eenmaal is aangebracht, profiteert u van optimale geluidsisolatie met een pleister die in vele interieurs niet zal misstaan.

Akuson is begaan met het milieu

Het gebruik van milieuvriendelijk materiaal zal ook in uw ontwerpen een steeds belangrijkere rol krijgen. Ook Akuson is op het gebied van duurzaamheid ver gevorderd. Dit bewijzen wij onder andere met onze akoestische pleister Cubispray EcoJeans. Voor dit pleisterwerk maken we gebruik van gerecyclede jeansstof. Dit levert niet alleen een uitstekende geluidsisolatie, het pleisterwerk is ook brandvertragend en bestand tegen schimmels en insecten. Cubispray ThermoJet bestaat dan weer uit gerecycled glaswol in combinatie met een organisch bindmiddel.

Zie ook:

Ecologisch verantwoorde akoestische isolatie door gerecyclede kranten

Cubispray Ecogray

Akuson is vooruitstrevend én nu nog de goedkoopste

In de branche van geluidsisolatie is Akuson een speler die gebruik maakt van innovatieve technieken en producten en tegen de allerscherpste prijzen. De verwachting is wel dat de prijzen in de toekomst zullen gaan stijgen. Wacht u daarom niet te lang om onze hulp in te schakelen voor uw ontwerpen. Via onze website kunt u gemakkelijk gratis een terugbelverzoek achterlaten, waarna u, binnen onze openingstijden, gegarandeerd binnen een halve minuut teruggebeld zult worden. U mag uiteraard ook zelf bellen of een bericht sturen. Wij zullen u dan uitgebreid voorlichten over de mogelijkheden en hoe onze producten in uw ontwerpen zijn in te passen.

Onze productlijn
Over ons

Share This