Geluidsisolatie investitie

Hoe kunt u als investeerder de geluidsisolatie van uw panden verbeteren?

15 augustus 2019

Bent u een belegger in bedrijfspanden of misschien wel woningen? Dan weet u als geen ander dat u leegstand moet voorkomen, omdat dit erg in de kosten kan gaan lopen. Maar als u huurders wilt vinden voor uw panden, dan is de technische staat van een pand of woning erg belangrijk. Niet alleen verhoogt u daar het woongenot van uw huurders mee, een pand dat in technisch uitstekende staat verkeert, rechtvaardigt ook een bepaalde huurprijs. Bovendien zal een goed onderhouden pand ook in de verkoopwaarde stijgen. Daar doet u het als investeerder natuurlijk ook voor.

Uw beleggingspand renoveren? Denk ook aan geluidsisolatie

Dikwijls schaffen beleggers een renovatiepand aan, ook wel ‘opknapper’ genoemd. Dit soort panden zijn meestal goedkoop aan te schaffen. Na de renovatie zal de waarde in de regel flink stijgen, zodat de investeerder hier een leuke winst mee behaalt. Bij he t renoveren komen diverse aspecten om de hoek kijken. Het gaat er niet alleen om dat er een fraaie badkamer of keuken is aangebracht of dat er een mooie, massief houten vloer in het pand ligt. Het zijn vooral de zaken die niet zichtbaar zijn, waarmee een eventuele huurder extra woongenot verkrijgt en u een tevreden huurder heeft. Zo is de afgelopen jaren, isolatie een steeds belangrijker onderwerp aan het worden. Vooral tegenwoordig is isolatie een belangrijk onderwerp. Met goede isolatie voorkomt u vooral energieverspilling en drukt u zo de energiekosten. Dit is inmiddels algemeen bekend. Maar houdt u ook rekening met akoestische isolatie?

Waarom is akoestisch isoleren zo belangrijk?

Veel te vaak wordt er door investeerders bij renovaties geen rekening gehouden met geluidsisolatie. Dit komt misschien ook wel omdat het pand niet direct aan zaken zoals klank en geluid wordt gelinkt.

Bij deze onderwerpen wordt namelijk vaak alleen gedacht aan concertgebouwen, opnameruimtes ed.

Maar wist u dat er tal van redenen zijn te bedenken waarom geluidsisolatie ook belangrijk is in andere panden en zelfs woningen? Belegt u in een kantoorpand, dan wilt u liever niet dat u achteraf geconfronteerd wordt met een huurder die klaagt over de slechte akoestiek. Een slechte akoestiek kan de werksfeer ernstig verstoren en hierdoor loopt u risico op een slechte relatie met uw huurder. Hetzelfde geldt ook voor woningen. Een woning die goed geluiddicht is geïsoleerd kan veel burenoverlast voorkomen en ook problemen met uw huurders. Heeft u panden die akoestisch geïsoleerd moeten worden? Akuson kan u op dit gebied hulp bieden. Wij maken gebruik van innoverend en milieuvriendelijk materiaal en dito technieken.

Welke vormen van geluidisolatie past Akuson toe?

Akuson maakt gebruik van akoestisch spuitwerk. Hiervoor gebruiken wij het product Cubispray. Dit is pleisterwerk wordt aangebracht in diverse lagen en diktes, afhankelijk van uw pand en uw wensen. U verkrijgt hiermee een fraaie muur- en plafondbedekking die bestaat uit cellulosevezels. In veel gevallen zijn dit zéér milieuvriendelijke producten die naast goede galmreductie ook andere gunstige eigenschappen hebben. Cubispray is brandwerend en vochtbestendig en zal standaard een gebroken witte tot helderwitte kleur hebben. Afhankelijk van het type Cubispray is deze akoestische pleister ook in andere kleuren te verkrijgen. Cubispray S3 Biotop bijvoorbeeld, is een pleister met een fijne korrelstructuur en is in vrijwel elke kleur verkrijgbaar.

Natuurlijk stelt Akuson het milieu voorop

Wij van Akuson vinden het belangrijk om zoveel mogelijk gebruik te maken van duurzame en milieuvriendelijke toepassingen. Naast onze standaard Cubispray Light Grey en Cool White, op basis van cellulosevezels, verkopen en gebruiken wij Cubispray Ecogray verkregen uit gerecyclede kranten, Cubispray Jeans gemaakt van gebruikte spijkerbroeken en ga zo maar door. Acoplaster bijvoorbeeld, bestaat voor 80% uit gerecycled glaswol, en een organisch bindmiddel. Tijdens het aanbrengen zullen er geen chemische gassen ontsnappen en het pleisterwerk is geurloos.

Onze producten worden dusdanig behandeld, dat ze resistent worden tegen schimmels en insecten, en bovendien brandvertragend. Bij samenwerking met Akuson heeft u dus de keuze uit meerdere duurzame producten. Zo weet u zeker dat u ecologisch verantwoord uw beleggingspand(en) aan het renoveren bent.

Zie ook:

Duurzame akoestische isolatie van gerecyclede spijkerbroeken

Acoplaster

Akuson homepage

Investeerders moeten kostenbewust investeren

Als investeerder bent u voortdurend op de kosten aan het letten. Een renovatie van een beleggingspand moet zo goedkoop mogelijk uitgevoerd worden, om een hoog rendement te behalen. Het spreekt voor zich dat geluidsisolatie vaak achterwege wordt gelaten. Maar daar kunt u spijt van krijgen. Vooral als achteraf blijkt dat de huurders óf de buren problemen krijgen met geluidsoverlast. U bent dan uiteindelijk duurder uit, als u achteraf alsnog geluidsisolatie moet aanbrengen. Calculeert u geluidsisolatie daarom direct bij de renovatie in. Akuson is een zeer vooruitstrevende onderneming en wij zijn momenteel nog steeds de goedkoopste in onze branche.

Als u meer wilt weten over onze technieken of onze producten, neemt u dan gerust contact op. Op de website kunt u gemakkelijk een terugbelverzoek achterlaten, waarna u binnen 28 seconden teruggebeld zult worden. Wij kunnen dan direct al uw vragen beantwoorden, zodat u goed op de hoogte bent van de voordelen van goede geluidsisolatie voor uw beleggingspanden.

Geluidsisolatie steeds belangrijker voor aannemers

Als uitvoerder van diverse bouwprojecten, heeft u goede en gespecialiseerde kennis over de verschillende bouwtechnieken en de daarvoor gebruikte materialen. U moet als aannemer voor een bouwproject ontzettend veel regelen en met veel zaken rekening houden. U bent immers de uitvoerder van het project, dus u weet hoe de praktijk werkt. Als iets niet klopt of niet kan, zult u contact opnemen met de architecten, de opdrachtgever of een leverancier. Of u nu een groot pand aan het bouwen bent of een woonhuis, het doel is altijd een stevig en degelijk gebouw neer te zetten dat voldoet aan de eisen die daar vandaag de dag aan gesteld worden. Een onderdeel waar u zich ongetwijfeld steeds vaker mee bezig zult houden is de isolatie.

Waarom is isolatie zo tegenwoordig zo belangrijk?

In verband met het zoveel mogelijk verduurzamen van woningen en gebouwen speelt isolatie een steeds belangrijkere rol. Goed geïsoleerde gebouwen en woningen zullen nauwelijks energie verspillen en houden de warmte goed vast. Dit voorkomt onnodig stoken, waarmee de CO² uitstoot kan worden verminderd, maar waarmee ook bespaard kan worden op de energierekening. Ongetwijfeld zult u als uitvoerder veel te maken hebben met thermische isolatie, maar hoe zit dat met akoestische isolatie? Ook geluidsisolatie speelt tegenwoordig een belangrijke rol, waarmee onnodig geluidsoverlast voorkomen kan worden. Maar waarom is geluidisolatie ook voor aannemers zo belangrijk?

Zie ook:

Hoe houdt u als architect rekening met de akoestiek?

Akoestische isolatie beleggers

Share This