Verbeter de akoestiek in uw pand of woning met akoestisch pleisterwerk

17 september 2019

Er zijn tal van situaties te bedenken, waarbij een slechte akoestiek in uw pand voor overlast kan zorgen. Bij zaken als geluidsisolatie en akoestiek wordt vaak gedacht aan concertzalen en muziekstudio’s, maar er zijn veel meer situaties te bedenken waarbij een goede geluidsvoortbrenging belangrijk is. Denkt u aan een kantoorpand. Dit bestaat vaak uit grote ruimtes waar veel mensen bij elkaar zitten. Vaak zijn deze plekken afscheiden door dunne wanden, die geluiden amper tegenhouden. Dit kan de nodige concentratieproblemen en ergernissen opleveren bij kantoormedewerkers. Ook in de horeca is een goede akoestiek belangrijk. Uw horecapand geluiddicht maken, kan veel problemen met de buurt voorkomen. Dit geldt vooral voor restaurants en cafés. Veel mensen kunnen meepraten over een hotelovernachting die slecht bevallen is door geluidsoverlast uit een naastgelegen kamer. Soms zijn gesprekken letterlijk mee te luisteren. Met goede akoestische bescherming bent u als hoteleigenaar een goede gastheer, die zorg draagt voor het welzijn van zijn gasten.

Akuson akoestisch pleisterwerk akoestiek

Akoestische pleister is dé oplossing voor uw geluidsproblemen

Met de akoestische pleisters van Akuson kunt u uw pand volledig geluiddicht maken en de geluidsvoortbrenging verbeteren. Niet alleen zorgt de pleister voor een goede geluidsisolatie, u profiteert ook van fraai aangebracht akoestisch stucwerk. Het pleisterwerk zorgt voor optimale geluidsabsorptie en galmreductie. Niet alleen de akoestiek zal verbeteren, uw wanden en plafonds zullen volgens uw wensen worden afgewerkt. Of u nu een structuur aan uw wanden wilt of juist glad stucwerk, bezoekers zullen nooit zien dat er gebruik is gemaakt van akoestisch pleisterwerk, maar enkel genieten van uw fraaie wand- en plafondafwerking. Akoestisch pleisterwerk van Akuson combineert hiermee uitstekend de isolerende eigenschappen met esthetische voordelen en een luxe stijl.

Voor wie is akoestisch isoleren met stucwerk interessant?

Ten eerste is akoestische stuc van toepassing voor verschillende branches en verschillende types objecten en ruimtes. Daarom is het interessant voor bijvoorbeeld ondernemers en personen die vastgoed beheren. Behalve dat is het echter ook een effectief middel ter bestrijding van ‘gewone’ geluidsoverlast. Deze overlast is vrij lastig te meten en iedereen ervaart hem op een andere manier. Naast de meest logische locaties voor akoestische isolatie, zijn veel ondernemers zich eigenlijk helemaal niet bewust, dat er wel degelijk iets aan de slechte akoestiek of geluidsoverlast in hun object te doen is.

Leg u als ondernemer daarom nooit neer bij een teveel herrie, galm of rumoer in uw bedrijfspand, ‘omdat het nu eenmaal zo gebouwd is’. In welke branche u ook werkzaam bent, Akuson kan met akoestisch pleisterwerk ook in bestaande bedrijfspanden de akoestiek verbeteren of optimale geluidsreductie creëren.

Wanneer u als aannemer of architect nieuwbouwprojecten in kaart brengt, houdt u dan ook rekening met de akoestiek? Wij kunnen u van dienst zijn bij uw bouwprojecten en uw nieuwbouw voorzien van akoestisch pleisterwerk. Zo voorkomt u, dat er achteraf klachten ontstaan door slechte akoestiek of geluidsoverlast. Ook als particulier kunt u bij Akuson terecht. Vooral in grote woningen en luxe villa’s is het zéér gewenst, al dan niet noodzakelijk, om de galm in de verschillende ruimtes te beperken. U lost dit prima op door akoestisch pleisterwerk aan te laten brengen. Wij zullen zorgen voor strakke, gladde, netjes afgewerkte muren en plafonds. Zo profiteert u niet alleen van de uitstekende galmreductie, maar ook van de prachtige aanblik. Zie voor enkele voorbeelden, onze projecten.

Voor zowel bestaande panden als nieuwbouw

In het verleden is er niet altijd goed rekening gehouden met de akoestiek van panden en woningen. Dit resulteert in het feit dat u nu misschien in een gebouw woont (of werkt) met een galm of slechte verstaanbaarheid. Of u nu intern geluidsoverlast ervaart of dat uw buren juist van u, geluidshinder ondervinden: dit is zéker te verhelpen. Ons pleisterwerk kan namelijk prima worden aangebracht in bestaande panden en woningen. In grote ruimtes bereikt u hiermee een flinke galmreductie en onze akoestisch stucwerk absorbeert uw geluid, zodat uw buren geen geluidsoverlast meer ervaren. De door ons aangebrachte pleister leent zich dus niet alleen goed voor bedrijfspanden ed., maar ook voor woningen.

Want ook particulieren die in huis een galm ervaren, kunnen met een akoestische wandafwerking of een akoestisch plafond een grote verbetering bereiken. Het beste is natuurlijk als akoestiek al een onderwerp is bij het ontwerp en de bouw van een object. Problemen achteraf kunnen dan voorkomen worden. Als architect, aannemer of investeerder zult u zeker ons akoestisch stucwerk in uw nieuwbouwprojecten kunnen waarderen. Kijk voor meer informatie hierover op de links.

Akuson akoestisch pleisterwerk

Wat is akoestisch pleisterwerk eigenlijk?

Akoestisch pleisterwerk laat u aanbrengen, omdat u last heeft van een galm in een bepaalde ruimte en u wilt een de galm, rumoer of bijgeluiden reduceren. Het kan ook zijn dat geluiden in een bepaalde ruimte juist voor geluidsoverlast in andere ruimtes zorgen, of overlast bij de buren veroorzaken. Hierbij kunt u zowel de wanden als het plafond akoestisch isoleren met akoestische pleister. Het interieur wordt eerst bedekt met isolerend plaatmateriaal, dat bestaat uit minerale wol. Deze wolplaten zorgen ervoor dat er een geluidsreductie wordt bereikt en dat de galm verminderd wordt. Het vormt de onderlaag van het akoestische pakket. Wanneer de isolatieplaten zijn aangebracht, komt er akoestische stuc overheen. Dit zal mede door de isolerende platen een goede geluidsabsorptie waarborgen en zorgt tevens voor een prettig ogende aanblik.

Wat zijn de voordelen van akoestisch pleisterwerk?

Met akoestisch stucwerk profiteert u van een tal van voordelen. De belangrijkste zijn: galmreductie, geluidsabsorptie en daarmee het verbeteren van de spraakverstaanbaarheid. Maar niet alleen dàt. We hebben voor u de volgende pluspunten van het door ons aangeboden pleisterwerk onder de naam Cubiplaster.

Met deze professionele akoestische stuc bereikt u een verbeterde leefbaarheid in alle soorten gebouwen. Of u nu wilt isoleren in kantoren, openbare gebouwen, lichte industrie of horecapanden, onze akoestische pleister kan overal toegepast worden. Ook voor particulier gebruik in woningen, is ons pleisterwerk geschikt. Akoestisch pleisterwerk is toepasbaar op zowel wanden als plafonds. Zo verkrijgt u altijd de meest optimale geluidsabsorberende werking.

Het stucwerk wordt naadloos aangebracht. Dit is ook noodzakelijk om een zo optimaal mogelijke geluidsabsorptie te bereiken en oogt natuurlijk ook veel mooier. Het product kan op diverse wijzen worden toegepast. In de meeste gevallen zal voor glad stucwerk gekozen worden.

Afhankelijk voor welke akoestische pleister u kiest, heeft u een keuze uit diverse kleurstellingen. Uw wanden en plafonds zullen zo altijd bij uw interieur passen.

Het pleisterwerk kan worden aangebracht op diverse ondergronden

Een goede akoestische isolatie in kantoorgebouwen en industriële omgevingen, zorgt voor een prettige werkomgeving en verhoogt vaak de productiviteit. In woonhuizen zal de leefbaarheid verbeteren en in hotels en horeca- en uitgaansgelegenheden zullen uw gasten vaak extra ontspannen zijn.

Het grote voordeel van onze producten, is dat er geen grote verbouwingen nodig zijn voor onze akoestische oplossingen. Naast een betere akoestiek, zal het pleisterwerk ook thermisch isoleren. Hiermee bespaart u tot wel 10% op uw energiekosten.

Het aanbrengen en afwerken van Cubiplaster

De door ons gebruikte Cubiplaster staat voor een hoogstaande, kwalitatieve combinatie van akoestiekverbetering met een fraaie, naadloze afwerking. Niet voor niets wordt dit product veel toegepast in luxe woningen, villa’s en andere toplocaties. Op de isolatieplaten wordt akoestische pleister (stuc) gespoten en deze wordt direct glad uitgesmeerd, en later geschuurd.

De akoestische wolplaten zijn er in twee diktes, te weten 20 mm en 30 mm. Daarop komt een pleisterlaag van 5mm en deze wordt achteraf geschuurd tot er 2 à 3 mm akoestische stuc op de platen overblijft. Dus de dikte van het hele pakket is ongeveer 23 óf 33 millimeter.

U kunt verder kiezen uit diverse kleurstellingen, zodat het pleisterwerk altijd bij uw interieur past. Zelfs luxe kleuren, zoals goud of zilver, zijn mogelijk. Met Cubiplaster kiest u daarom altijd voor een stijlvolle wijze van het verbeteren van uw akoestiek.

Akuson akoestisch pleisterwerk

Soorten ondergrond

Ondanks dat de onderlaag uit platen bestaat, brengen we Cubiplaster aan op vele typen ondergrond, waaronder verschillende soorten vormen, zoals bijvoorbeeld gewelven of koepels. Met een prachtige uitkomst als resultaat! Zie hiervoor bijvoorbeeld onze opdracht voor de Rechtbank in Rotterdam waar we een mooie uitdaging hadden met een plafond met cirkels.

Welke kleuren zijn er mogelijk?

Wanneer u kiest voor pleisterwerk voor het verbeteren van de akoestiek, wilt u natuurlijk wel dat uw wanden en plafond bij het interieur passen. Standaard is Akuson pleisterwerk wit van kleur, maar als u een andere kleur wenst, dan is dit ook mogelijk. Wij mengen door het pleisterwerk dan speciaal pigment in de door u gewenste kleur. U kunt kiezen uit alle RAL NCS- en ACCS- kleuren, waardoor uw nieuwe, akoestische plafond of muur altijd perfect past bij de rest van uw interieur.

Hoe zit het met het onderhoud?

Natuurlijk kunnen uw wanden en plafonds met akoestische pleister bevuild worden door bijvoorbeeld stof. Enig onderhoud is dan ook gewenst. Het is belangrijk dat u hierbij uw wanden of plafonds niet beschadigt. Gebruik voor het verwijderen van stof ed. een stofzuiger met een opzetstuk met zachte borstel. Op deze wijze kunt u schadevrij het stucwerk reinigen. Mocht de pleister echter op onbereikbare plekken zijn aangebracht en u kunt er niet bij, dan kunt u ons ook voor het onderhoud inschakelen.

Hoeveel kost akoestische pleister?

Uiteraard wilt u weten hoeveel akoestisch pleisterwerk aanbrengen u gaat kosten. Dit is echter niet zomaar even aan te geven. De kosten hiervoor zijn namelijk van verschillende factoren afhankelijk. Zo is het de vraag of u een akoestisch plafond wilt en/of een akoestische wandafwerking, en het totaaloppervlak hiervan. Ook de keuze voor een bepaald type pleisterwerk en hoe dik het moet worden aangebracht zijn een bepalende factor bij de prijsbepaling. Als u wilt weten hoeveel ons geluidsabsorberend pleisterwerk en daardoor een betere akoestiek u gaat kosten, dan kunt u altijd en geheel gratis een offerte bij ons aanvragen. Wij zullen deze prijsopgave zo nauwkeurig mogelijk opstellen, zodat u zo goed mogelijk op de hoogte bent van onze diensten en de daaraan verbonden kosten.

U kunt ook kiezen voor akoestisch spuitwerk

Naast akoestisch stucwerk is Akuson ook gespecialiseerd in akoestisch spuitwerk, ook wel spuitpleister genoemd. Spuitpleister wordt doorgaans ook op de muren en plafonds gespoten, maar in meerdere lagen en doorgaans zonder akoestische platen, maar direct op de ondergrond, al dan niet na voorbehandeling met een primer. Hierdoor verkrijgt u een wand of plafond met een korrelstructuur. Het spuitwerk kan deels gladder gemaakt worden, maar de korrelstructuur zal altijd behouden blijven. Het aantal lagen of de dikte van de lagen, zal de mate van geluidsabsorptie bepalen. Overigens zal met akoestisch spuitwerk een even goede akoestiek bereikt worden als met stucwerk. Maar wenst u strakke, gladde wanden en plafonds, dan kunt u beter voor pleisterwerk kiezen dan voor spuitwerk.

Eigen productlijn: Cubispray

Voor de spuitpleister gebruiken wij ons eigen product onder de merknaam Cubispray. U heeft binnen deze productlijn de keuze uit diverse soorten spuitpleisters. Standaard bestaat Cubispray uit cellulosevezels. Dit materiaal zorgt voor een betere akoestiek en heeft nog meer gunstige eigenschappen. Zo is het brandvertragend, vochtwerend en maken insecten en bacteriën geen kans om zich erin te nestelen en te vermenigvuldigen. Verder hebben wij ook milieuvriendelijke alternatieven voor de standaard Cubispray’s op basis van cellulosevezels. Cubispray EcoJeans bijvoorbeeld, bestaat voor een groot gedeelte uit gerecyclede jeans en Cubispray EcoGray uit gerecycled papier. Naast het formaat van de korrelstructuur, kunt u afhankelijk van de gekozen Cubispray ook kiezen voor een bepaalde kleur. Zie hiervoor deze pagina: Onze productlijn

Ook voor thermische isolatie schakelt u Akuson in

Naast een verbeterde akoestiek, bereikt u met ons pleisterwerk ook een stuk thermische isolatie, waarmee u de nodige energie bespaart. Maar u kunt ook de behoefte hebben om lege ruimtes te vullen met isolatiemateriaal voor een nóg betere thermische isolatie. Akuson is er niet alleen voor uw akoestische isolatie. Voor het vullen van spouwmuren, tussenmuren of zoldermuren, bieden wij u Cubispray Thermojet aan. Cubispray Thermojet bestaat uit cellulosevlokken op basis van gerecycled oud papier en organische toevoegingen, en kan gemakkelijk in holle ruimtes geblazen worden. U bereikt hiermee een hoge thermische isolatie, die tevens brandwerend is en bescherming biedt tegen schimmels en ongedierte. Wij garanderen u, dat u met Cubispray Thermojet een veel betere thermische isolatie geniet, dan met de, doorgaans hiervoor gebruikte, minerale wol. Een gunstige bijkomstigheid is, dat Cubispray Thermojet óók akoestisch isoleert.

Waarom is juist Akuson de aangewezen partner voor uw akoestiek?

Ten eerste zijn wij een bedrijf met een aantal zéér ervaren experts. Onze eigenaar Paweł Sosnowski is ruim 17 jaar gespecialiseerd in akoestisch spuit- en pleisterwerk en kent alle fijne kneepjes van het vak. Hij voert de projecten graag samen uit met directeur Remco Verheul en eventuele ervaren onderaannemers, zzp-ers of flexkrachten.

Als u even zoekt op Google Maps naar klantenervaringen binnen de akoestische branche ziet u dat hoge kwaliteit niet altijd vanzelfsprekend is. De slechte en matige waarderingen zijn hiervan het bewijs. Bij Akuson krijgt u, zoals u ziet echter wél waar voor uw geld én een goede service! Bovendien bieden wij momenteel àltijd scherpere tarieven dan onze concurrenten.

Wilt u ook een betere akoestiek bereiken in uw bedrijfspand of woning? U mag altijd gratis een offerte bij ons aanvragen. U kunt hiervoor het contactformulier op de website invullen of ons een e-mail sturen. U mag uiteraard ook altijd telefonisch contact met ons opnemen als u meer informatie wenst. Wij kunnen u dan uitgebreid voorlichten over de mogelijkheden.

GRATIS ADVIES

Akuson akoestische pleister
Eén van onze topprojecten: akoestisch pleisterwerk in de Rechtbank van Rotterdam
Share This